13 Şubat 2012 Pazartesi

"Adilcevaz Turizm Cenneti Olacak"



Ak Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Bitlis'in Türkiye ve dünyada tarihi ve doğal güzellikleri ile görülmesi gereken nadide şehirler arasında olduğunu söyledi. Kiler, yıllardır kendi haline bırakılan ve hiçbir yatırımdan nasibini almayan Bitlis’in yapılacak yatırımlarla yeniden canlandırılacağını bildirdi.
Kiler, Bitlis'in Nemrut ve Süphan dağları, medreseleri, türbeleri, camileri, kaleleri, hanları, hamamları, krater gölü, kayak tesisleri, Van gölü ve birçok eserle nadir güzelliklere sahip olduğunu anlattı. Kiler "Biz bu güzelliklere bir yandan sahip çıkıp restorasyon yaparak tarihi tekrar ortaya çıkarmaya çalışırken bir yandan da turizm merkezi haline getirmek için projelerimizi üretiyoruz” dedi.

ADİLCEVAZ NADİDE GÜZELLİĞE SAHİPTİR.
Kiler sözlerine şöyle devam etti: "Adilcevaz ilçemiz gerek doğal gerekse tarihi güzellikleri ile nadide güzelliğe sahiptir. Akua Park ve Su Kayağı projesi bölgede bir ilk olma özelliği taşıyor Yapımı devam eden Akua Park ve Su Kayağı projelerinin bitirilmesiyle Adilcevaz İskelesi ve civarı bölgede örneği olmayan adeta cennetten bir köşe haline gelecek ve turizme büyük katkı sağlayacaktır. Projenin bir an önce bitirilerek hizmete girmesi için yaptığımız görüşmeler neticesinde 1.400.000 TL’lik ödenek gönderilmiş olup çalışmalar durmadan devam edecektir. Ülkemizin nadide güzelliklerine sahip Adilcevaz ilçemizi ziyaretçilerin ve halkımızın ihtiyaçlarına cevap verecek bir güzelliğe kavuşturmak için projelerimiz artarak devam edecektir"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder