24 Şubat 2012 Cuma

Gizemli eserin sırrı çözülemedi

ANKARA Adliyesi Adli Emaneti'nde bulunan garip bir eser, heyecan yarattı.







Heyecan, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın tüm kademelerini sardı. Türkiye'de uzman yokken ve henüz inceleme yapılmamışken eserin Aramice bir İncil olduğu iddia edildi. Bununla da yetinilmezken, Vatikan'ın eseri istediği kulaktan kulağa yayıldı.
AKŞAM'ın ulaştığı Bakanlık uzmanları ise, eserin İncil olup olmadığının bile henüz belli olmadığının altını çizerken, 'Türkiye'de bu nesnenin bir eser olup olmadığını anlayacak bir uzman var mı bilemiyoruz. O yüzden bunun Aramice yazıldığını, İncil olduğunu, bin 500 yıllık olduğunu söylemek şu aşamada mümkün gözükmüyor' dedi.
İNŞALLAH BARNABAS'TIRKültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Müzeler Dairesi Başkanı Zülküf Yılmaz, bulunan nesnenin İncil olduğunu söyledi. Eserin olduğu müzede gazetecilere açıklama yapan Yılmaz, 'Barnabas İncili olduğuna yönelik bilgileri biz de basında gördük. İnşallah öyledir'' dedi. Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ise 'İncil'in başka bir ülkeye nakledilmesi konusunda şu ana kadar bize ulaşmış herhangi bir talep yok. Böyle bir talep olsa bile hemen götürüp verecek halimiz yok' dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder