11 Şubat 2012 Cumartesi

İNGİLTERE'DE TURİZMCİLER 'TAM KORUMA' İSTİYOR


İngiltere''de turizmciler, Ulaştırma Bakanlığı''nın değiştirme sürecinde olduğu Havayolu Seyahatleri Organizatörleri Lisans (ATOL) çerçevesinde bazı seyahat türlerinin koruma kapsamında bırakılması eleştirdi.

İngiliz seyahat acenteleri ve turoperatörlerinin çatı örgütlerinden biri olan ABTA, değişikliği desteklediğini ancak havayolu şirketlerince satılan bazı ürünlerin de kapsama alınmasını istedi.
Ulaştırma Bakanlı ise açıklamasında, yeni düzenlemede Flight Plus denen ürünlerin çerçevenin dışında kalabileceğini açıklamıştı.
ABTA’dan yapılan açıklamada, seyahat pazarında satılan ürünlerin yarısına yakının koruma kapsamında olmadığını ve havayolu ürünlerinin de acilen tam koruma altına alınması gerektiğini vurguladı.
Öte yandan Thomas Cook tarafından yapılan açıklamada da yeni düzenlemenin tüm ürünler için tam koruma sağlaması gerektiği ifade edildi. Gruptan Andy Cooper değerlendirmesinde devletten tüm ürünlerin tam koruma altına alınmasını istediklerini, benzer ürünleri sunmalarına karşın varolan durumda havayollarının da kendileri gibi yükümlülüklere sahip olmasını istedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder