21 Şubat 2012 Salı

Çin'deki turizm festivalinde renkli görüntüler oluştu




Dünyanın büyük şehirlerinde Çinli turist bolluğu yaşanıyor, geçtiğimiz yıl Çinli turistler yurtdışında 48 milyar dolar harcadılar. Şangay ticaret cazibesini artırmaya çalışıyor. Çin kalifiye eleman sorununa çözüm arıyor.
Çinli turistler para basıyor
Dünyanın büyük şehirlerinde Çinli turist bolluğu yaşanıyor. Geçtiğimiz sene 57 milyon Çinli ülke dışına seyahat etti ve 48 milyar dolar harcadılar. Çinli turistlerin yapmış olduğu harcamalarla İngiltere ve Fransa en öndeler. Çinlilerin dış ülkelere seyahatlerinin her sene %17 artması beklenirken 2020 yılında harcamaların 220 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Her yıl Eylül ayında yapılan Şanghay Turizm festivalinin bu seneki programında Huaihai caddesi (Şanghay’ın en gösterişli caddelerinden biri) üzerindeki renkli bir geçit töreni daha da büyük olacağa benziyor. Bir çok ülkenin katıldığı bu festivalde ne yazık ki ülkemizin katılımı yok.
                                
Şanghay ticari cazibesini artırmak istiyor
Şanghay ticari cazibesini daha da artırmak için şirketlere vergi indirimleri yapmayı planlıyor. Önümüzdeki beş sene içinde ticari hacmin 370 milyar dolardan 550 milyar dolara ulaşması planlanırken, perakende satışlarının da 155 milyar doları aşması bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder